Asqellan alimillimetriskanneri ylittää odotukset

Loppuvuodesta 2013 toimintansa aloittaneen Asqella Oy:n valmistamat ARGON alimillimetrikamerat henkilöskannaukseen turvaavat tulevaisuudessa ilman turvatarkastuspisteen hitautta ja epämukavuutta. Kasvava terrorismin pelko ja lisääntynyt kansalaislevottomuus luovat markkinaa uusille innovatiivisille teknologioille. Asqellalla on mielenkiintoinen tuote, joka ”näkee mitä silmä ei näe”.

ARGONin käyttö ei vaadi erikoisjärjestelyjä henkilöiden poseerauksien suhteen vaan skannattavat kävelevät laitteen ohi – usein itse sitä huomaamatta, että heidät kuvattiin. ARGON on miellyttävämpi käyttäjän ja skannattavan kannalta, sillä ARGON ei lähetä mitään eikä paljasta kuvattavasta anatomisia yksityiskohtia. ARGON on targetoitu itsemurhapommittajien ja aseistettujen terroristien havaitsemiseen säilyttäen luonnollisen ihmisvirran. Lisäarvoa tuottaa myös ARGONin huomattavasti suurempi kuin perinteisten skannerien kapasiteetti.

”Viranomaistestit laitteen toimintakyvyn ja käytettävyyden suhteen todistavat laitteen markkinapotentiaalista”, kertoo Asqellan toimitusjohtaja Arttu Luukanen luottavaisesti. ”Markkinahuomiota on lisännyt myös kasvava kiinnostus uusien sovellusten puolelta mm. erilaisten joukkotapahtumien skannaus sekä matkustusterminaalien sisäänkäyntien turvaaminen. Valmistuslaitokset ovat ottaneet ilolla vastaan uuden teknologian mahdollisuudet varkaudeneston minimoimiseksi laitteella joka ei altista henkilökuntaa säteilylle eikä paljasta liikaa”, Luukanen jatkaa.